Bewoner aan het woord

De heer A.B. Holthuijzen, 96 jaar


 

 Foto van de heer Holthuijzen

‘`Van origine ben ik een rasechte Amsterdammer. Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond zijn mijn vrouw en ik vertrokken naar Amstelveen en hebben we vervolgens gewoond in Badhoevedorp, Almere, Nijmegen en tot slot in Breda. Sinds 1 september 2009 woon ik bij deBreedonk op locatie Mastbos. Ik heb eerst met mijn vrouw in het echtparenappartement gewoond en ben na haar overlijden in september ‘12 intern verhuisd naar appartement 201.


Ik heb vroeger een eigen bedrijf gehad en regelde alles zelf. Nog steeds ben ik graag op mezelf en heb weinig behoefte aan verdere aanspraak van medebewoners. Het lezen van de krant, het maken van een puzzel, ik verveel me geen moment en kom de dag hier prima door! 

Samen met mijn vaste tafelgenoten nuttig ik de maaltijd in de Nassauzaal. Ondanks dat het voedingsconcept is aangepast ben ik niet enthousiast over de smaak van het eten. Zeuren en klagen past echter niet bij mijn persoonlijkheid. Ik kom niets te kort en begrijp dat het lastig is om iedereen tevreden te stellen.

Ik neem zelf geen deel aan de activiteiten, maar van mijn tafelgenoten krijg ik regelmatig te horen dat ze op pad zijn geweest en een leuke dag achter de rug hebben. Wel maak ik regelmatig gebruik van het winkeltje. Voor de grotere boodschappen stap ik in mijn auto naar de AH. Een stukje vrijheid, waardoor ik geen beperkingen ervaar in mijn doen en laten.

Wat deBreedonk zou kunnen verbeteren? Op de smaak van het eten na heb ik geen extra wensen.
Als ik een cijfer zou moeten geven, dan krijgt deBreedonk van mij een 9’’.Terug naar de vorige pagina