Wat is wonen met dementie?

Een deel van de locatie Molenstaete biedt huisvesting voor een specifieke doelgroep: mensen met dementie. Zij verliezen langzaam de greep op het dagelijkse leven en hebben daarom behoefte aan veiligheid en herkenning. Kleinschalig wonen vergroot dit gevoel en verbetert de kwaliteit van leven. Het doel van Molenstaete kleinschalig wonen is bewoners een thuisgevoel te geven.

Elke bewoner is uniek. Elke bewoner heeft een eigen levensverhaal, eigen wensen en eigen beperkingen. De familie speelt hierin een belangrijke rol, omdat bewoners zelf hun levensverhaal soms niet meer kunnen vertellen. De familie is daarmee de schakel naar het verleden en biedt de sociale contacten in het heden.

Ook de medewerkers zijn uniek. Samen met de bewoners, hun familie, collega’s en vrijwilligers geven zij inhoud aan Molenstaete. Dit geeft medewerkers en familieleden de kans om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Molenstaete tot een fijne plek om te wonen en werken.

In het kleinschalig wonen is de specialist ouderengeneeskunde medisch eindverantwoordelijk en worden zo nodig andere disciplines bij de zorg- en dienstverlening betrokken. Molenstaete is een gesloten instelling die valt onder de Wet Bopz (wet Bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen).

Onze visie samengevat:

"KLEINSCHALIG WONEN IS WONEN EN LEVEN ZOALS THUIS"

Informatie en hulp bij uw zorgaanvraag

Bent u voor uzelf, een familielid of kennis op zoek naar zorg vanwege dementie en heeft u interesse in wonen in Molenstaete? Voor alle informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Cliënt Service Bureau van deBreedonk. Zij vertellen u graag meer over Molenstaete en alles wat erbij komt kijken om wonen met dementiezorg in een van onze 12 woningen mogelijk te maken. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 076-5609009 of via ons contactformulier.